Színes-virágos tortácskák
Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor
vanília aroma
piros ételfesték
Sima piskótát sütöttem. A tojásokat szétválasztottam a tojássárgáját fehéredésig kevertem a cukorral, majd hozzáadtam a vanília aromát (ha nincs lehet vaníliás cukor is ) . A tojásfehérjét kemény habbá vertem. A lisztet a sütőporral összekevertem és apránként a tojássárgájához adagoltam. Egy kevés fehérje habbal összedolgoztam a sárgáját és a többi fehérjét ezután kevertem bele, igyekeztem, hogy a hab ne nagyon törjön össze. Az egészet 3 részre osztottam és 3 külön tálba szedtem. Az első tálba 3 csepp piros ételszínezéket tettem a második tálba 6 cseppet a harmadik tálba 9 cseppet. Egy kör alakú pite formába egyesével kisütöttem a piskótákat. Sütőpapírt tettem mindhárom esetben alá. Amikor megsült megvártam, hogy kihűljön és lehúztam róla a sütőpapírokat. Közben elkészítettem a krémet.
Mousse krém:
25 dkg étcsoki minőségi 60-70% os
30 g vaj
4 tojás sárgája
6 tojás fehérje
50 g cukor
A csokit vízgőz felett felolvasztjuk. Ezt úgy készítem, hogy egy lábasba vizet teszek elkezdem melegíteni és amikor lassan elkezd gőzölögni fölé helyezek egy másik edényt, amiben a csoki van. A melegítés hatására szépen lassan elolvad a csoki. Beleteszem a vajat is ezt is felolvasztom. Félreteszem hűlni.
A tojásfehérjéket kemény habbá verem. A tojássárgáját hozzáadjuk a vajas csokihoz és összekeverjük. Ebbe lassan belekeverjük a tojásfehérjét, vigyázva, hogy ne törjön! Hűtőbe tettem a felhasználásig. Habfixálót lehet még hozzá keverni, hogy biztos ne essen össze. A piskótákból pogácsa szaggatóval kis korongokat vágok ki. Jöhet a rétegezés és a díszítés! Ehető árvácska virágokkal díszítettem!!