Szülinapi madártej torta

2019.11.08

Hozzávalók:

piskóta : 

6 db tojás

6 ek. cukor

6 ek. liszt

1/ zacskó sütőpor

2 ek. étkezési keményítő

A tojásokat szétválasztottam a tojás sárgáját a cukorral nagyon habosra kevertem . A tojásfehérjét felvertem kemény habbá. A tojássárgájához hozzáadtam a sütőport a lisztet valamint a 2 kanál étkezési keményítőt,fokozatosan elkevertem benne. 2 kanál tojáshabot hozzáadtam a sárgájához és fellazítottam, majd mikor jól összekeveredett hozzákevertem a tojáshabot, hogy minél kevesebbet törjön meg a hab. Egy nagyon könnyű, habos tésztát kapunk. A jól kivajazott és lisztezett torta formába öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is megsüljön. 

Krém:

8 tojássárgája

 1 cs. vaníliás pudingpor

 2 evőkanál liszt

 8 dl tej

 20 dkg porcukor

25 dkg vaj

6 dl tejet felforralok , egy külön lábasba öntöm a maradék 2 dl tejet elkeverem benne a tojások sárgáját a pudingport és a lisztet. Felteszem melegedni hozzáöntöm a forró tejet és folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzöm. Hagyom hűlni, de közben néha megkevergetem. A vajat habosra keverem a cukorral és a langyos krémhez keverem, kéri habverővel felhabosítom. A megsült piskótát 3 részre vágom és a torta karikába helyezzük az első piskótát megkenjük krémmel, majd újra piskóta és krém. Végül a krémet a tetejére kenjük, de hagyjunk az oldalára is. Érdemes már a kínáló tányérra helyezni és ott megkenni, akkor már nem kell mozgatni a sütit. Betesszük a hűtőbe 1-2 órára, majd levesszük a torta karikát és az oldalát is megkenjük a maradék krémmel. Tetszés szerint díszítjük!