Túró nudli
Hozzávalók:
20 dkg túró
40 g búzadara
20 g főzőtejszín
reszelt citrom héj
40 g édesítőszer
1 kis tálka fagyasztott málna, fekete szeder vagy vegyes erdei gyümölcs
ízlés szerint édesítőszer
20 dkg durvára darált mogyoró vagy dió vagy esetleg mandula
A túrót a búzadarával a tejszínnel és a citrom héjával összekeverjük, majd 30 percre a hűtőbe helyezzük, miután fóliával lefedtük.
Kivesszük a hűtőből a masszát és egy lisztezett munkalapon hengert formázunk belőle, majd késsel feldaraboljuk 3 cm-es darabokra. Vizet forralunk egy lábasba 1 kk. sót szórunk bele, majd lassan belehelyezzük a nudlikat. 1-2 perc alatt feljön a víz tetejére, akkor szűrőkanállal kiemeljük és megforgatjuk a mogyoróba . A gyümölcsöt felolvasztjuk, majd édesítőszerrel elkeverjük , villával picit összetörjük a gyümölcsöt és a nudli mellé kínáljuk öntetként.