Túrós palacsinta
Hozzávalók:
40 dkg liszt
4 tojás
8 dl tej
2 dl buborékos víz
1 csipet só
nagyobb csipet cukor
1/2 evőkanál oliva olaj
A hozzávalókat összekeverem és egy szitára öntöm és átnyomkodom az egészet egy fakanál segítségével. Így a tészta szép sima állagú lesz. 10 percet hagyom pihenni. Amikor merőkanállal belenyúlok és lefolyatom közepesen sűrűnek kell legyen. Nem olyan mint egy sima víz, attól sűrűbb állag kell. A palacsintákat kisütöttem.
Töltelék:
25 dkg túró
2 tojás
vaníliás cukor vagy vanília aroma
porcukor vagy por xilit
A túrót összekeverem a cukorral és a tojások sárgájával, hozzáadagolom a vaníliát. A tojások fehérjét kemény habbá verem és lazán összeforgatom a túróval.
A palacsintákat vékonyan megtöltöttem, feltekertem a szokásos módon, majd a rövidebb oldalánál kezdve újra felgöngyölgettem. Egy tűzálló serpenyőbe rakosgattam a palacsintákat és a megmaradt túrós töltelékhez kevertem egy kis natúr joghurtot némi citrussal, amit a palacsinták közé locsolgattam, majd megszórtam friss bogyós gyümölcsökkel. Az egészet betettem a sütőbe és 10 perc alatt átmelegítettem. ( 170 fokon) Jó étvágyat!!!