Zöldfűszeres rántott hús spenótos pesto
Hozzávalók:
50 - 60 dkg vékonyra vágott, klopfolt csirkemell
só, bors
2 db tojás
liszt, zsemlemorzsa a panírhoz, friss bazsalikom, petrezselyem, metélő hagyma egy maréknyi
250 g friss spenót
1 gerezd fokhagyma
kb. 1 dl olíva olaj
10 dkg parmezán sajt reszelve
10 dkg dió
só, bors
40 dkg új krumpli
5 dkg vaj, petrezselyem
A pestóhoz a spenótot megmossuk és alaposan lecsöpögtetjük. Egy aprító gépbe helyezzük a fokhagymát szétnyomjuk és ezt is az aprítóba helyezzük, majd kicsit összeaprítjuk. Mehet hozzá a dió, olaj és pürésítjük. Ízlés szerint fűszerezzük végül a parmezánt is hozzá keverjük. Kis edénybe szedjük és hűtőbe tesszük. Az állaga ne legyen folyós.
A burgonyát alaposan megmossuk és elfelezzük, majd egy edényben a vajjal és 1 dl vízzel lefedve addig pároljuk, amíg megpuhul. Gyakran keverjük vagy rázzuk meg, nehogy leégjen. A végén egy nagy csokor petrezselymet aprítunk és hozzákeverjük.
A húst fűszerezzük sóval és borssal, majd panírozzuk. Liszt, tojás és zsemlemorzsa, de előtte a zsemlemorzsába keverjük bele a frissen szedett és összevágott fűszernövényeket. Bazsalikom, petrezselyem és metélőhagyma. Így panírozzuk be a húst, majd süssük ki friss étolajban.
Tálalásnál kenjünk a krumplira pestót és tegyük a hús mellé.