Kagyló madeleine
Töltelék: 2 dl habtejszín , 1 ek. málna vagy eperlekvár
Töltelék: 2 dl habtejszín , 1 ek. málna vagy eperlekvár
60 dkg natúr krémsajt ( marsapone )
Hozzávalók 20 cm átmérőjű formához:
2 evőkanál eperlekvár kicsit felhígítva vízzel
A tejet, a vajat/margarint és a cukrot vízgőz felett összemelegítjük. Figyeljünk ne legyen 40 C foknál melegebb a keverék. Hozzákeverjük a joghurtot és a tojásokat, majd összekeverjük a száraz hozzávalókat. Egy 20 x 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és a kicsit sűrűbb masszatésztát beleöntjük. 180 fokos sütőben 25 - 30 perc alatt megsütjük....
15 dkg liszt ( lehet a fele teljes kiőrlésű)
20 dkg darált dió / 15 dkg darált mák
25 dkg liszt ( fele teljeskiőrlésű )
1 db kezeletlen citrom reszelt héja
Tetejére: étcsoki 15 dkg + 5 dkg vaj