Fordított-körtés sütemény
3 érett körte meghámozva, szép vékony szeletekre vágva
3 érett körte meghámozva, szép vékony szeletekre vágva
Piskóta: 3 tojás, 10 dkg darált mandula, 1 dkg pekán dió, 3 evőkanál nyírfacukor
A tojásokat kettéválasztjuk és a sárgáját habosra keverjük a cukorral. Akkor jó, amikor kifehéredik és habos , könnyű állaga lesz. Robotgéppel szoktam kikeverni. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához hozzászitáljuk a lisztet és belekeverjük a sütőport, majd a fehérjéből egy kisebb adagot, amivel alaposan elkeverjük a sárgáját, aztán a többi...
Elkészítése: a csokit a vajjal gőz felett felolvasztjuk. A tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzászitáljuk a lisztet és a kakaót, majd összekeverjük a felolvasztott csokival. Kivajazott, lisztezett formába öntjük és 180 fokon 20 percig készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.
10 dkg málna ( lehet fagyasztott )
Piskóta: 2 tojás fehérje ( lehet egész tojás is , sima piskóta, de nekem most maradt sok fehérje, gondoltam felhasználom)
piskótához: 4 db tojás, 4 evőkanál teljes kiőrlésű liszt, 4 evőkanál nyírfacukor, 1/2 zacskó sütőpor, 2 evőkanál cukrozatlan kakaó
2 evőkanál étkezési keményítő por
6 zselatin lap vagy 3 evőkanál étkezési zselatin
Ezt a tésztát készítettem el, csak most szilikonos szívecskés formában sütöttem meg és díszítettem.