Édes pillanatok

 

A tojásokat kettéválasztjuk és a sárgáját habosra keverjük a cukorral. Akkor jó, amikor kifehéredik és habos , könnyű állaga lesz. Robotgéppel szoktam kikeverni. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához hozzászitáljuk a lisztet és belekeverjük a sütőport, majd a fehérjéből egy kisebb adagot, amivel alaposan elkeverjük a sárgáját, aztán a többi...

Elkészítése: a csokit a vajjal gőz felett felolvasztjuk. A tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzászitáljuk a lisztet és a kakaót, majd összekeverjük a felolvasztott csokival. Kivajazott, lisztezett formába öntjük és 180 fokon 20 percig készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.

Piskóta: 2 tojás fehérje ( lehet egész tojás is , sima piskóta, de nekem most maradt sok fehérje, gondoltam felhasználom)

piskótához: 4 db tojás, 4 evőkanál teljes kiőrlésű liszt, 4 evőkanál nyírfacukor, 1/2 zacskó sütőpor, 2 evőkanál cukrozatlan kakaó

Ezt a tésztát készítettem el, csak most szilikonos szívecskés formában sütöttem meg és díszítettem.