Epres muffin
1 kiskanál vanília aroma ( vagy 1 zacskó vaníliás cukor)
1 kiskanál vanília aroma ( vagy 1 zacskó vaníliás cukor)
15 dkg nyírfacukor por formában
330 g liszt ( ebből a fele zabliszt)
A lisztet a zabkorpával, sütőporral , sóval és porcukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a lágy vajat és tojások sárgáját. Összegyúrjuk , így egy puha tészta gombócot kapunk belőle. 2 részre osztjuk. Elővesszük a tepsit és sütőpapírból egy tepsi méretű darabot vágunk. Fontos, hogy akkora legyen pont , mint a tepsi, majd ez lesz segítségünkre a...
A puha vajat és a cukrot habosra kevertem, majd a tojások sárgáját egyenként hozzá adtam. Belekevertem a citrom héját és a levét is . (Én szárított héjat szoktam használni) A sütőport bele kevertem a lisztbe. Apránként belekevertem a tojásos masszába. A tojásfehérjéket kemény habbá vertem , majd apránként hozzákevertem a lisztes tojásos sűrű...
5 evőkanál cukor ( nyírfacukor)
40 dkg liszt ( fele teljes kiőrlésű)
Hozzávalók egy 20x30 cm-es tepsihez én 23 cm-es kör alakú formában sütöttem
A túrót összetörjük villával és hozzáadjuk az édesítőt a többi hozzávalót. A kekszet apróra daráljuk és hozzáadjuk a túrós masszához. Nagyon alaposan kézzel összekeverjük, nyomkodjuk. Vizes kézzel golyókat formázunk a masszából és hűtőbe tesszük, amíg felolvasztjuk a csokit! Egy edényben vizet melegítünk, ráhelyezünk egy másik edényt és csokit...
20 dkg liszt ( tk) 120 ch / 674 kcal
3 kiskanál sütőpor
15 dkg xilit
2 db tojás
15 dkg vaj 1 ch/ 1119 kcal
10 dkg mogyoró vagy dió apróra vágva 15 ch/ 609 kcal
10 dkg étcsoki 50 ch/ 392 kcal