Tulumba fánk
1 db (kezeletlen ) reszelt citrom héj
1 db (kezeletlen ) reszelt citrom héj
2 dl hideg víz ( amennyit felvesz a tészta)
1 cs. mézeskalács fűszerkeverék
A tojásokat szétválasztottam a tojás sárgáját a cukorral nagyon habosra kevertem . A tojásfehérjét felvertem kemény habbá. A tojássárgájához hozzáadtam a sütőport a lisztet valamint a 2 kanál étkezési keményítőt,fokozatosan elkevertem benne. 2 kanál tojáshabot hozzáadtam a sárgájához és fellazítottam, majd mikor jól összekeveredett hozzákevertem a...
A sütőt előmelegítjük 180 fokra és egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A körtéket megmossuk, és 2-t felkockázunk. A harmadik körtét szeletekre vágjuk a közepén a magházat kivágjuk belőle. A tepsire fektetjük a szeleteket és a kockákat köré szórjuk. Megszórjuk a barna cukorral és meglocsoljuk a balzsamecettel, majd a sütőbe tesszük. 15-20 perc alatt...
1 db kalács ( sima, kakaós, tekert, diós... bármilyen)
20 dkg ribizli + 10 dkg a díszítéshez
2,5 dkg kakaópor (cukrozatlan)
A tojásokat habosra keverjük a cukorral. A vajat felolvasztjuk , majd a sütőporos lisztet hozzákeverjük a tojásos cukorhoz. Fokozatosan hozzákeverjük az olvasztott vajat, majd lazítjuk tejjel. Közepesen sűrű tésztát kapunk. Apróra vágott málnát keverünk bele, de bármivel ízesíthetjük. Madeleine formába töltjük és 180 fokon sütjük. Szilikon forma a...
málna, piros ribizli, menta levél, virág