Cseresznyés morzsasüti
50 dkg magozott cseresznye vagy meggy
50 dkg magozott cseresznye vagy meggy
Díszítéshez: 20 dkg olvasztott fehér csoki , gyümölcs
Ez nagyon nagy mennyiség én ezt harmadoltam, ami így néz ki:
étel színezék ( piros, sárga, zöld )
A csokikat felolvasztjuk és tetszés szerint bemártjuk a csokiba fogpiszkálóra szúrva és egy hungarocell táblába szúrjuk őket amíg a csoki megköt. A kaspóba helyezzük a hungarocell tojást és a fogpiszkálókat félbe törve , hogy ne legyen olyan hosszú tetszés szerint elrendezzük a szőlő szemeket . Díszíthetjük egy kis virággal.
A tészta pontos leírását itt találjátok:
A tészta tetejére: sárgabarack lekvár
Kevésbé törékeny és kevésbé kifinomult tészta . Hűtőben 1 hétig, a fagyasztóban 3 hónapig is eláll. Michel Roux tészta varázs könyvéből
1/2 adag Páte á foncer flantészta (alap tészta) ebből 6 db mini pite készült
A vizet feltesszük melegedni belekockázzuk a vajat. Hozzáadjuk a sót a cukrot és felforraljuk. Nem kell, hogy lobogjon. Amikor felforrt gyors mozdulatokkal beleszórjuk a lisztet és gyorsan összekeverjük, hogy ne csomósodjon be. 2-3 percig melegítjük még, amíg szépen elválik az edény falától, aztán levesszük a melegről és pár percig pihentetjük....