Édes pillanatok

 

Mese almás

2019.01.12

Félig megtöltünk egy nagyobb keverőtálat hideg vízzel, kettévágjuk a citromot, és belefacsarjuk a levét a vízbe. Meghámozzuk az almákat, kivágjuk a magházukat , és a citromos vízbe tesszük, hogy ne barnuljon meg. A sütőt előmelegítjük 175 C fokra. Elkészítjük a piskótát. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgáját a porcukor felével habosra...

A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, majd a a magházakat is kivágjuk belőlük. Egy edénybe öntjük az 1 dl vizet és 1 dl fehérbort, beleteszünk fahéjat 1 evőkanálnyit és 1 evőkanál cukrot, majd felmelegítjük. Amikor gyöngyözik beletesszük a körtéket és fedő alatt addig pároljuk, amíg félig puha lesz. Nem kell nagyon megpuhítani csak ne legyen kemény....