Habkönnyű gesztenye torta
10 ml rum vagy aroma (ízlés szerint lehet több)
10 ml rum vagy aroma (ízlés szerint lehet több)
50 dkg liszt ( 15 dkg teljes kiőrlésű)
Félig megtöltünk egy nagyobb keverőtálat hideg vízzel, kettévágjuk a citromot, és belefacsarjuk a levét a vízbe. Meghámozzuk az almákat, kivágjuk a magházukat , és a citromos vízbe tesszük, hogy ne barnuljon meg. A sütőt előmelegítjük 175 C fokra. Elkészítjük a piskótát. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgáját a porcukor felével habosra...
zöld csoki vagy fehér csoki zöld ételszinezékkel
20 dkg darált dió + porcukor vagy édesítő
3 1/2 bögre liszt ( 2,5 dl bögre fele tk. liszt )
A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, majd a a magházakat is kivágjuk belőlük. Egy edénybe öntjük az 1 dl vizet és 1 dl fehérbort, beleteszünk fahéjat 1 evőkanálnyit és 1 evőkanál cukrot, majd felmelegítjük. Amikor gyöngyözik beletesszük a körtéket és fedő alatt addig pároljuk, amíg félig puha lesz. Nem kell nagyon megpuhítani csak ne legyen kemény....
300 g kristálycukor / de lehet porcukor is
A túró gömbhöz 6 db-os szilikonforma , 1 félgömb 6,5 cm átmérőjű :
20 dkg jó minőségű fekete csoki 75 %-os