Kakaós fonottka
Recept a tésztához: Marscapones kakaós csiga
Recept a tésztához: Marscapones kakaós csiga
1 ek. burgonya pehely ( elhagyható)
1 cs. szárított élesztő vagy 2 dkg élesztő
15 dkg liszt ( fehér kenyér liszt vagy BL55)
1 ek. vaníliás cukor vagy vanília rúd kikapart belseje
50 dkg liszt ( ezt keverve szoktam használni graham, teljes kiőrlésű, durum, tönköly, zabliszt a lényeg, hogy legyen benne nem annyira rostos liszt is, hogy ne legyen nagyon sűrű a tészta)
50 dkg liszt ( 25 dkg teljes kiőrlésű 25 dkg graham vagy 25 dkg teljes kiőrlésű 25 dkg fehér )
50 dkg liszt ( 25 dkg teljes kiőrlésű 25 dkg graham vagy 25 dkg teljes kiőrlésű 25 dkg fehér )
2 dl tejszín (habtejszín) vagy tej
1 - 1,5 dl langyos tej ( amennyit felvesz a tészta )